Son zamanlarda büyük bir kitleye kavuşan oyun olan Raft incelemesi ile beraber yeni oynamak isteyenlerin dikkatini çekmiş durumda.
Pek çok oyun bulunuyor. Bu oyunlar arasında simülasyon ve strateji oyunları da yer alıyor. Özellikle son yıllarda hayatta kalma ve simülasyon ağırlıklı oyunlarda bir artış yaşandı. İnsanlar, çevreden topladıkları ile gelişip harika şeyler yapmaya çalışıyor. PUBG, DayZ ve Minecraft gibi hayatta kalma tarzı oyunların yanı sıra Raft oyunu da daha yeni olmasına rağmen büyük bir kitleye ulaştı.
Raft İncelemesi
Tasarım
Oyun, ilk çıktığında ücretsiz bir şekilde oynanabiliyordu ve oldukça basitti. O dönemden günümüze kadar ciddi bir gelişme içerisine giren oyun, artık eskisinden daha kaliteli grafiklere sahip durumda. Ayrıca oyuna eklenen ada ile birlikte oyunda yapılabilecek pek çok olanak mevcut. Özetle oyunun grafik ve sesleri güzel bir şekilde geliştirilmiş durumda.
Oynanış
Raft incelemesi yaparken oynanıştan da söz etmek gerekir. Raft oyunu, diğer oyunlardaki gibi kolay bir oynanış mekanizmasına sahip. Kullanıcılar karakteri kontrol ederek ve birkaç tuşu ezberleyerek rahatlıkla oynayabiliyor. Hayatta kalma ve açık dünya oyunu olan Raft’ın çeşitli özellikleri mevcut. Bunlardan en önemlisi arkadaşlarla beraber oynamanın mümkün olması.

Oyunun diğer özellikleri arasında tarım alanı kurma, araştırma yapma, denizden eşya toplama, balık avlama, ısıtma, dövüş ve üretim gibi pek çok özellik bizlerle buluşuyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar, en iyi zevki oyundan alabiliyor.
Topluluk
Oyun, yeni bir oyun olmasına rağmen şimdiden pek çok oyunu sollamış durumda. Steam’de 200.000’e yakın değerlendirme oyuna sahip olan Raft, kullanıcıların %93’ü tarafından beğenilmiş bir yapım. Redbeet Interactive’in geliştirdiği ve Axolot Games’in yayınlamış olduğu Raft, güzel bir oyun olsa da bazı kullanıcılar, oyunun optimizasyonundan şikayetçi.
Türkçe dil desteği olmayan oyunun en düşük sistem gereksinimleri şu şekilde yer alıyor:
- Windows 7 64 bit işletim sistemi
- Intel Core i5 2.6 GHz işlemci
- 6 GB RAM
- NVIDIA GeForce GTX 700 serisi ekran kartı
- DirectX 11
- 10 GB depolama alanı
En Çok Satan Oyunlar (Steam)
Steam, günümüzün en büyük oyun satış platformu. Bu doğrultuda sizlere en çok satan oyunlar…