Kaliteli Minecraft sunucu eklentileri birçok sunucu sahibi tarafından merak edilen bir başlık olmaktadır. Bu başlık altında bu eklentileri açıklayacağız.
Minecraft, severek oynanan bir oyun. 2009 yılında geliştirme sürecine başlayan ve 2011 yılında tam sürüm haline dönüşen Minecraft, pek çok oyuncu tarafından ilgiyle oynanıyor. Oyun hakkında bilinmesi gereken şeyler arasında sunucu ve eklenti desteğine sahip olması. Eklenti destekli bir sunucu için Bukkit ve Spigot gibi sunucu 3. parti yazılımları kullanılıyor. Sunucular için kaliteli birçok eklenti mevcut.
Kaliteli Minecraft Sunucu Eklentileri
Essentials
Minecraft sunucularının vazgeçilmezi haline gelen Essentials, sunucuda temel olarak bulunması gereken birçok şeye yer vererek sunucu yapısını değiştiriyor. Essentials eklentisinin temel amacı birçok özelliğe yer vermek. Bu eklenti ile birlikte uçma, yürüme hızını ayarlama, ekonomi sistemini kullanma, market sistemi kurma ve oyuncu ticareti yapma gibi pek çok şey mümkün hale geliyor.
Dynmap
Minecraft oyuncularının sevdiği bir eklenti olan Dynmap, kullanıcıların web haritası üzerinden dünyayı incelemesine olanak tanıyor. Hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu şekilde incelenmesi mümkün olan harita, yalnızca dünyayı göstermekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli Dynmap eklentileri ile haritaya özellikler eklenebiliyor. Örneğin bu eklentinin Essentials modu yer alıyor. Bu mod sayesinde kullanıcılar kendi evlerini görebiliyor.
ChestShop
Bir diğer eklenti olan ChestShop, kaliteli Minecraft sunucu eklentileri arasında yer alan önemli bir mod olmaktadır. Bu eklentinin amacı, oyuncuların ChestShop kullanarak ticaret yapmasını sağlamak. Kullanıcılar, sandığın içerisine eşya yerleştiriyor. Eşya yerleştirildikten sonra sandığın üzerinde bulunan tabela ile alış ve satış için fiyat belirleniyor.
GriefPrevention
Oyuncular, dünyada kendi alanlarına sahip olmak için claim sistemi sunan GriefPrevention eklentisini kullanmalı. Bu eklenti, kullanıcıların altın kürek ile bölge almasını ve o bölgeyi sahiplenmesini sağlıyor.
Skript
Karşımıza çıkan eklentiler arasında Skript eklentisi de yer alıyor. Skript, eklenti içinde kod yazma mekanizmasına ev sahipliği yapıyor. Oyuncular, Skript dili olarak adlandırılan bu dil ile kendi özelliklerini kodlayarak sunucu açıkken bu özelliği ekleyebiliyor.